divendres, 13 de setembre del 2013

Perquè hi ha VAGA indefinida a les Illes Balears aquest inici de curs?

En les Illes Balears s'ha produït una autèntica tempesta amb el TIL (tractament integrat de llengües). 

I és que les noves normatives del PP respecte de les llengües en les escoles no estan creant més que tensió i conflictivitat. Aquesta normativa en particular, que diu pretendre equiparar tres llengües en el sistema educatiu (català, castellà i anglés), suposa en la pràctica un vertader nou atac a la llengua minoritzada: el català. Realment les conseqüències serien negatives no solament per a l'aprenentatge dels alumnes i alumnes, sinó que resulta impossible d'engegar en aquests moments per la falta de recursos per a la formació del professorat que poguera assumir aquest canvi brutal. A més la FE CCOO Ib ja ha denunciat que podria deixar sense feina a un 20% dels actuals docents interins/nes contractats.

Cal considerar que les actuacions autoritàries, ocurrències i ficades de pota de la Consellera Camps no han fet més que afegir tensió i afavorir la revolta.
Assemblea 30 d'agost
La resolució del TSJB que paralitzava cautelarment l’aplicació del decret de llengües (TIL) va ser respost el mateix dia amb un decretàs per saltar-se les resolucions dels Tribunals i imposar les seves decisions. La FECCOO celebrava a primera horadel matí la resolució del TSJB quan, de cop i volta, la consellera Camps va anunciar un decretàs, entestada en l’aplicació del TIL a principi de curs. La prepotència del Govern en lloc de rectificar davant la societat imposa d’urgència un altre decret.

La mobilització està adquirint uns nivells sense precedents. La iniciativa de la Plataforma creada per a aquest moviment ha sigut decisiva: l'Assemblea de Docents ha sigut capaç de mobilitzar Assemblees de centenars de treballadors i ha demostrat vertadera força. El 4 de Setembre es van realitzar4 Assemblees simultànies amb participació de 900 docents que van aprovar per 861 vots a favor el suport a la vaga indefinida. La FE CCOO de les Illes Balears ha estat donant suport actiu al moviment sempre al servei dels treballadors i treballadores, demostrant la capacitat sindical d'interlocució amb l'Administració, de fer recursos, de mobilització i convocatòria. També el STEi ha donat suport des del principi, i la resta de sindicats han acabat per donar-ho.


En resum aquest curs començarà en Balears amb una Vaga indefinida amb autèntic suport social i amb un paper determinant d'assemblees i sindicats. Els moviments d'última hora de la Consellera de reunióamb sindicats van acabar en un autèntic fracàs i el conflicte està obert.

Des d'ací unes línies de suport a aquests companys i companyes.


Una abraçada. La lluita és el camí.


Per a saber més, seguiu en twitter:
@FECCOOIB, @Assembleadocent 
#VagaIndefinida #noalTil #Avuinoesundianormal #vagaindefinida16s

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada