dimecres, 25 de gener del 2012

Tancament a l'IES Enric Valor de Picanya


L'IES Enric Valor de Picanya, en el marc de les retallades que afecten als serveis públics en general, i a l'ensenyament públic en particular, va fer un TANCAMENT dimarts 24 de gener des de les 18:30 fins les 22:00h. 







En la tancada participen també les escoles del poble, Ausias March i Baladre, així com l'alumnat i els pares i mares.




Activitats de la tancada:
- 18:30 a 19:30h: activitats lúdiques, taller de pancartes i estudi.
- 19:30: assemblea oberta
- 21:00: sopar.





dimarts, 24 de gener del 2012

Tan important com el 21G és el 26G


Sens dubte la manifestació del passat 21 de gener va ser un èxit total. Per molt que la repercussió en els mitjans de comunicació estatal haja sigut molt reduïda, els i les que vam estar alli sabem que va ser molt important.


El Conseller d'Hisenda Vés-la no suposava, el dia que ens va anunciar les retallades, que la resposta anava a ser tan rotunda. A més està acompanyada per alguna cosa tan necessari com una resposta continuada i general des de cadascun dels centres educatius del País València. 




Però el 26G també és molt important. Si el 21G estava convocat el professorat i tota la comunitat educativa del País, el 26 d'aquest mes estem convocats els treballadors i treballadores de l'ensenyament, de sanitat, de Justícia, dels serveis públics, de l'administració en general depenent de la Generalitat Valenciana. Sí, aquells i aquelles com tu que t'han baixat dràsticament el sou, al costat dels usuaris d'aquests serveis que és la ciutadania en el seu conjunt. La Classe Treballadora sap especialment que és necessari defensar els serveis públics, i que molts d'ells garanteixen drets que ha costat molt d'aconseguir.





Per tot açò, acudeix també aquest 26 de Gener a la convocatòria.

dimecres, 18 de gener del 2012

Més col·legis se sumen a la mobilització per l'escola pública

El Dimarts 17 de Gener va ser de nou una intensa jornada d'Acció Sindical, a l'altura de la mobilització que està ocorrent en els Claustres.
9:30h IES Federica Montsey de Burjassot.

A l'ombra de la torre de Canal 9, es realitza una Assemblea a la qual acudeixen més de 30 treballadors de l'ensenyament. En la taula de la sala de professors s'està pintant la pancarta que trauran en la concentració del pròxim dijous. El divendres anterior van eixir al carrer al costat de l'alumnat d'un col·legi pròxim i van tallar els carrers.



IES Federica Montseny a l'ombra de Canal 9

Taula de la sala de mestres 



10:40 IES Vicent Andrés Estellés de Burjassot.

Assemblea a la qual acudeixen unes 15 persones. Preocupació i malestar per les dures retallades patides. El Divendres anterior es van concentrar a les portes de Canal 9.






12:30h. Col·legi Públic Fernando dels Rios.

Assemblea a l'hora d'exclusiva del centre. Acudeixen més de la meitat de les mestres. Alguna gent ja ha acudit a les assemblees de CCOO. Diverses interines estan especialment indignades.


Aquest col.legi és un exemple d'integració i d'escola pública 



Prestageries de la sala de Mestres del CEIP Fernando de los Rios



18h IES Jose de Ribera a Xàtica

Assemblea unitària. En el moment de més afluència es van explicar 120 persones. Intervenim en nom de la FE CCOO PV per a defensar l'escola pública i els serveis públics, juntament amb els nostres drets com a treballadors. Bon ambient i moltes iniciatives.






dijous, 12 de gener del 2012

Mislata: S'estén la mobilització

Jornada intensa d'acció sindical als centres públics de Mislata.



 Convocatòria d'Assemblea a l'IES La Moreria

Des de primera hora del matí vam estar presents en diversos centres de la localitat.

A les 13:30 en l'IES La Moreria es va convocar una Assemblea urgent i extraordinària sobre les retallades. Malgrat la premura i l'hora de la convocatòria, l'assistència va ser massiva per part del Claustre. Es van fer propostes de secundar les mesures proposades pels sindicats i es van afegir altres pròpies del centre i de la localitat com tallar el tràfic o realitzar tancaments.


A la vesprada a partir de les 16:30h, un grup de professors de l'IES Moli del Sol va prendre la iniciativa de fer una crida a tot el professorat de Mislata a una Assemblea unitària. L'assistència de nou va ser molt significativa, presentant-se gent del CEIP Ausias March, CEIP Jaume I, IES La Moreria i IES Moli del Sol. També amb premura i sense molts recursos, es va convocar aquesta assemblea amb una assistència de prop de 50 persones. De nou vam estar presents, i vam poder escoltar noves propostes.


Moment de l'Assemblea del Professorat de Mislata

Al final de l'Assemblea es va constituir una Comissió de Treball per a portar avant les iniciatives, de les quals ja us anirem comentant detalls, però entre les quals destaca una Concentració seguida de tancaments en els centres de la localitat per a principis de Febrer, a més d'unir-se a totes les convocatòries ja propostes.


Comissió de Treball

dimarts, 10 de gener del 2012

Publicat el Decret de retallades: “Avui comença tot”



En el DOCV d'avui es publica el decret-llei pel qual es comet la major retallada de la història al professorat valencià.







Realment hi ha raons per a estar indignat. Hi ha raons per a la revolta. Però, serem capaços de donar una resposta a l'alçada de l'atac patit?. Entre el dilluns 9 i el dimarts 10 de gener s'han produït diverses reunions de la Federació d'Ensenyament de CCOO del PV, de l'àrea pública de CCOO PV (sanitat, educació i serveis a la ciutadania), i amb altres sindicats per a organitzar les mobilitzacions de resposta.



Mentrestant les iniciatives se succeeixen: cabreig en els centres, assemblees informatives, iniciatives de concentracions i tancaments. Cal esmentar la convocatòria d'Assemblea d'Educació de la localitat de Mislata, localitat de comprèn 3 IES, 1 IFP, 7 CEIP i 1 EPA, on han convocat una assemblea de tots els centres educatius públics conjuntament i on hem sigut convocats.



Veurem fins a on pot arribar la resposta. Veurem si som capaços de respondre els sindicats units juntament amb els treballadors i treballadores de l'ensenyament, fent pinya.



En els pròxims dies es coneixeran algunes de les mesures proposades. Així mateix, la FE CCOO PV està organitzant un mecanisme de consulta on-line sobre el model de resposta i nivell de compromís davant la situació creada. Tanmateix, convoquem assemblees del nostre sindicat per a valorar la situació.



Esperem noves iniciatives, feu-les arrivar i les donarem difusió!

La resignació no és una opció!

#nomeresigno

dissabte, 7 de gener del 2012

El major atac de la història contra el professorat valencià

El passat 5 de gener José Manuel Vela, el Conseller d'Hisenda, va comunicar als nostres representants sindicals la que va a ser el major atac a les condiciones soci-laborals i econòmiques als empleats públics en la història valenciana.


Alberto Fabra, President de la Generalitat, y José Manuel Vela, Conseller de Hacienda se ríen juntos en una reciente reunión 

El "Decret Llei sobre Mesures Urgents per a la Reducció del Dèficit de la Comunitat Valenciana" inclou una sèrie de mesures que ens afecten de la següent manera:
  
- Profesores sin paga en verano. El nombramiento del personal docente interino, profesorado especialista y profesorado de religión católica que no tenga carácter indefinido, comienza en septiembre y acaba el 30 de junio. Se ahorran 32 millones de euros.

- Menos salario en las bajas. No se completará el pago en situación de incapacidad temporal. La medida supone 18,5 millones de euros.

- Plan de pensiones congelado. Se suspende la aportación de la Generalitat a los planes de los jubilados. Ahorro de 15,5 millones de euros.

- Sexenios paralizados y al 50%. Al personal de educación no se le tocan las retribuciones básicas, pero sí que se reduce al 50% el importe de los sexenios, que además se paralizan dos años. En total, 80 millones de euros.

- Reducción de jornada. Se modifica la tramitación y el plazo de la concesión de reducción de jornada del personal docente tanto del funcionario de carrera como del interino. Hasta ahora se realizaba por trimestres, pero el decreto lo hará por curso escolar. Ahorro estimado de 400.000 euros.

- Carrera profesional en sanidad. Se paraliza la evolución de la carrera profesional y se reduce al 50% su coste. Medida que para algunos profesionales supone el 20% de su salario. Ahorro esperado: 86,5 millones de euros.

- Sin ayudas sociales a funcionarios. Se eliminan transitoriamente las ayudas sociales (por ejemplo la subvención de la adquisición de gafas). Ahorro esperado de 6,3 millones de euros.

- Menos moscosos. Supresión de los moscosos correspondientes a compensación de días festivos y eliminación de días adicionales de vacaciones por antigüedad.

- Sin prórrogas de jubilación. A los 65 años, los funcionarios dejan su puesto





Foto de la part sindical en la mesa de negociació


Hi ha mesures especialment insolidàries i injustes com les organirzades contra el professorat interí. El quin denota la falta d'escrúpols per a encebar-se en el col·lectiu de treballadors (la majoria treballadores) més desprotegits/as.


Que farem per la nostra banda?

Algunes reaccions d'afiliats i simpatitzants de la FE CCOO PV davant aquest atac:

"És una poca vergonya. Tants anys de lluita per a aconseguir els nostres drets...i ara llançats per la borda per la incompetència dels poders públics... i en aquest cas pels poders valencians. No sols és la crisi, és pel despilfarrament que hi ha hagut ací en els últims anys"
Pepa en Facebook




"Dilluns tornem a classe. Esperem notícies de mobilitzacions. Nosaltres i ara"
Josep, en Facebook


“Basta con hacer una suma para ver que en dos cursos, me quitan de mi nómina un mínimo del 19%, y eso sin hablar de los recortes en la pública (…).
Creo que ha llegado el momento de olvidar luchas entre sindicatos y que hagáis un esfuerzo para poneros de acuerdo rápidamente para convocar una huelga sin miedos. Desde la modestia de un afiliado de base, espero que se unifique una buena movida”
Juan por e-mail


“¿Tenemos que empezar a trabajar el día 9?. Que trabaje su padre!. Salud y República”
---- por e-mail



“Toda mi vida profesional luchando para conseguir mejoras y de un plumazo nos las quitan, que fuerte!!!”
Mari Carmen, mitjançant xarxes socials



“i cal recordar que el govern valencià va fer "insubmissió" a la implantació de l'impost de patrimoni que afecta a 18500 persones i que suposa un no ingrés (altra modalitat de no estalvi) de 800 milions d'euros. El càtig als treballadors i a les treballadores del sector públic "estalvia" només 271 milions d'euros”
Xelo en Facebook

Com diu la portada del mes passat de la nostra revista: Cap agressió sense resposta!