dilluns, 17 de setembre del 2012

Crònica valenciana del 15S


Eixim del barri Jose i jo a les 4:30h del matí... quina son!!!

15 S a les 4:37 del mati en el cotxe

filas d'autobussos front la Porta d'Alcalà
L'hora prevista d'eixida són les 5h del matí i la fila d'autobusos ja està preparada en l'Albereda. Ací ens trobem amb la gent de la Federació d'Ensenyament, amb les mestres i profes de Burjassot, amb la gent de Foios, de València, etc. En total anem 4 autobusos des de València d'Ensenyament, però 200 en total des d'el País Valencià, i més de 850 de tots els punts de l'estat cap a Madrid.

La Plataforma per l'Escola Pública del País VAlencià
Després de 5 hores de viatge endormiscats arribem a Madrid i aparquem enfront de files immensa d'autobusos. Ramón ens informa per la megafonia de l'autobús el recorregut de la columna del País València, i l'hora d'eixida... cap enllà que ens anem!!. 

En la Manifestació tinc la responsabilitat de representar a la FE de CCOO del PV en la Plataforma en Defensa de l'Escola Pública valenciana. Però amb tantísima gent pels carrers... com trobar-se amb la resta de companys de la Plataforma?. Em pose la nostra samarreta per l'escola pública i comencem a donar voltes cercant-nos. 

Mentre, la columna del País València ix cap al punt de trobada amb les altres columnes: andalusos, extremenys i catalans conflueixen amb les marees feministes, pels serveis públics i per l'escola pública. Madrid està col·lapsada al trànsit, només hi ha persones amb banderes pels carrers i gens de cotxes.

Per fi ens trobem tota la gent de la Plataforma. Ha costat moure'ns, perdre'ns i cridar-nos per telèfon. Però estem contents d'ajuntar-nos amb la nostra pancarta groga amb la columna valenciana. Mogolló de fotos!! Llàstima que el recorregut fóra tan curt: de seguida arribem a la plaça de Colón que està abarrotada.

els carrers del centre de Madrid tallats al trànsit
Així que aprofitem la resta del matí per a donar voltes pel centre de Madrid, juntament amb centenars de milers de persones fartes de les retallades i contrareformes laborals, i amb esperança d'un canvi de polítiques econòmiques. El temps acompanya, perquè ha eixit un dia de sol molt bo.

El Congres dels Diputats
A més del bon ambient i les cares felices de veure la revolta en el carrer enfront de les polítiques neoliberals, indigna la presència de desenes de furgonetes de policia i la vigilància a cavall protegint la seu del PP. I encara més cridaner és l'impressionant cordó policial que envolta diverses pomes al voltant del Congrés dels Diputats: la seu on resideix la “voluntat popular” (!).

La seu del PP al carrer Genova el 15S

Després dels entrepans en el parc i el cafenet en el bar amb Roberto, Maria i Jose, ens pugem a l'autobús amb la resta de la gent cansats i satisfets.

Tornant del viatge
Ja de nit arribem a València. Els pròxims passos poden ser el Referèndum, les mobilitzacions per l'escola pública i s'avisa d'una possible vaga general. Allí estarem!!.


Més fotos d'un company ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada