divendres, 15 de juny del 2012

Foios per la llibertat d'expressió


Desafiant les amenaces de la Inspectora de zona el professorat de l'IES de Foios es manifesta democràticament contra les retallades

Representants sindicals i socials es manifesten amb el professorat per la llibertat d'expressió i per la dimissió de la Inspectora Nieves Garcia.

Com ja va informar la FE CCOO PV dijous passat la inspectora de zona Nieves García es va personar al centre per tal d'impedir que el professorat es manifestara contra les retallades. Tanmateix va demanar a la Guàrdia Civil que identificara les persones que participaven en la pacífica, legal i democràtica manifestació. La qual cosa no van fer, donat que la seua responsabilitat és garantir el dret de manifestació.
Hui el professorat a tornat a manifestar-se. Aquesta vegada amb la presencia  i recolzament de permanents de la FE CCOO PV, així com d'altres sindicats, AMPAs i la Plataforma per l'escola pública de l'Horta Nord. Unes 50 persones has passejat pels carrers de Foios al crit de "Llibertat d'expressió, Inspectora dimissió" amb pancartes al·lusives.  Prèviament s'ha celebrat una breu reunió entre la delegació sindical i l'equip directiu per tal de transmetre la nostra solidaritat.


Dimecres 13 de Juny els representants de la Junta de Personal presentaren un escrit adreçat a la Direcció Territorial per tal de demanar explicacions per l'actitud de la Inspectora, així com per a demanar depuració de responsabilitats i, en el seu cas, el cessament.
Cal recordar que el professorat de l'IES Francesc Badia de Foios s'ha destacat per la seua participació a les mobilitzacions al llarg del curs. El seguiment de les diverses jornades de vaga ha sigut molt alt. Al voltant del 90%, llevat de serveis mínims, a les jornades del 29 de Març (Vaga General) i del 22 de Maig (Vaga estatal d'educació).
Aquests esdeveniments ens recorden a la repressió a l'IES Lluis Vives de València que va provocar la anomenada "Primavera Valenciana". També en aquest cas les amenaces i la repressió no han pogut aturar el dret de manifestació, sinó que actuen com a detonant d'un augment de la mobilització en un context d'alta conflictivitat social.


La FE CCOO PV demana novament l'aclariment de les presumptes amenaces al professorat del centre, així com el cessament de Nieves Garcia, inspectora de zona, per la seua actitud antidemocràtica. Ens reafirmem en la defensa dels drets de reunió, associació i manifestació. I ens comprometem a continuar les mobilitzacions contra les retallades.

3 comentaris:

  1. http://blogs.laveupv.com/particiveu/blog/640/compromis-reclama-el-pagament-del-deute-a-les-escoles-de-foios

    ResponElimina
  2. Hola Pau em publicat unes fotos teues, espere que ens deixes utilitzar-les.

    També comentar-te que si vols enviar-nos noticies vostres pugueu fer-ho a info@laveupv.com

    Gràcies

    Salut i bona senda

    ResponElimina
  3. Hola laveupv:

    Evidentment podeu utilitzar les fotos i els videos del meu bloc. agraïsc que se cite la font, com així feu.
    I us afig a la llista de distribució de notícies com a mitjà de comunicació alternatiu en internet.

    Salutacions cordials.



    Per l'escola pública!

    ResponElimina