dijous, 10 de maig del 2012

Alguns centres pels quals val la pena fer vaga en ensenyament.


Davant la important convocatòria de jornades de lluita i vaga en l'ensenyament públic valenciana, les iniciatives es multipliquen i les assemblees en els centres es van sumant a la mobilització.


He tingut l'oportunitat de participar en algunes assemblees i coordinadores d'ensenyament aquests dies. Alguns d'aquests centres educatius són tot un exemple de dignitat i de compromís quotidià per l'escola pública i pels drets socials.
L'Assemblea de professorat dels centres del Marítim es va reunir el passat 4 de maig per tal d'organitzar la participació en el referèndum del 10 de maig i les jornades de vaga de finals de maig. Van participar uns 50 mestres de cinc col·legis públics de la zona. Totes les intervencions van ser partidàries de la mobilització i la vaga. El seguiment en aquesta zona la vaga del 29M va ser molt alt, i són un exemple de lluita. Haurem de vore ara quin és el seguiment. A més alguns d'aquests centres són exemple de compromís amb l'entorn de barris empobrits.
Moment de l'assemblea sindical del Marítim
Una altra experiència molt interessant va ser la participació en una assemblea de pares, mares i professorat del Col·legi Fernando dels Rios. Es tracta d'un CAES situat en una barri marginat de la població de Burjassot. L'assistència va ser d'un riquesa absoluta: un pare treballador de la neteja, diverses mares gitanes de rigorós dol, mestres implicades i bolcades en un col·legi que és un exemple. Vaig ser convidat en representació sindical i vaig aprendre molt més del que vaig poder aportar.

Col.legi Fernando de los Rios de Burjassot

L'Assemblea de la Plataforma per l'escola pública de Torrent va ser diferent però igualment important: L'assistència va ser d'unes 35 persones en representació de mares, pares, profes, mestres i mestres, representants polítics i ciutadans. També vaig ser convidat en representació de CCOO. Després d'un ric debat es va decidir donar suport a les jornades de vaga, emetre un comunicat i informar a pares i mares, i organitzar un piquet de la localitat per a les jornades de vaga.

Moment de l'assemblea de la Plataforma de Torrent
Finalment (per ara) cal assenyalar l'assemblea de la Coordinadora d'Educació de la Malva-rosa, en la qual participe des de fa temps. La reunió del 9 de maig va ser especialment nombrosa i intensa en el debat. Es va decidir també donar suport a les mobilitzacions, participar en bloc en les manifestacions del 16 (primer dia de vaga) i del 22 de maig (vaga estatal), i convocar a un tancament en l'IES Isabel de Villena per al dilluns 14 de maig com a aportació a la lluita.


Coordinadora d'Educació de la Malva-rosa al Col.legi Cavite
A més he estat en col·legis de Quart de Poblet, de València ciutat, de Mislata, de Burjassot i de Torrent. Els pròxims dies estaré a Foios, Tavernes Blanques i El Puig. 

Però cadascun i cadascuna en el seu centre està cridat a participar en les mobilitzacions i vagues dels pròxims dies.

Endavant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada