dilluns, 30 d’abril del 2012

Primer de Maig: Dia Internacional de la Classe Treballadora

Aquest any els treballadors i treballadores de l'escolapública hem d'estar més a prop que mai de la resta de la Classe Treballadora. Contra les retallades en serveis públics i contra la reforma laboral.


L'origen del Primer de Maig.
El Dia Internacional dels Treballadors o Primer de Maig, és la jornada per antonomàsia del moviment obrer mundial.
Des del seu establiment en la majoria de països per acord del Congrés Obrer Socialista de la Segona Internacional, celebrat a París en 1889, és una jornada de lluita reivindicativa i d'homenatge als Màrtirs de Chicago. Aquests sindicalistes anarquistes van ser executats a Estats Units per la seua participació en les jornades de lluita per la consecució de la jornada laboral de vuit hores.



El Primer de Maig en l'actualitat.
En l'actualitat és una jornada reivindicativa dels drets dels treballadors en sentit general, se celebra en tots els països del món.
Nosaltres ací entenem aquest Primer de Maig de 2012 com la continuació de la vaga general, per la qual cosa reclamem l'obertura d'un procés de negociació per a canviar en profunditat la reforma laboral. Si no, el conflicte social seguirà obert.
Perquè l'aprofundiment de la crisi econòmica i el fracàs de les polítiques neoliberals aplicades, no han fet més que augmentar la desocupació, la pobresa i la desigualtat.


Participa en les mobilitzacions.

MANIFESTACIONES. Alcoi 11h, paseo de la Alameda. Alicante 11.30h, escaleras IES Jorge Juan. Castellón 11.30h, calle San Luis. Elche 11h, plaza de Barcelona. Elda 11h, plaza Castelar. Valencia 11.30h, plaza San Agustín.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada