dilluns, 2 d’abril del 2012

Centre a Centre: Pau Rodrigo del CEIP Mare de Déu del Pilar de Bonrepós


Cada setmana es publicarà una entrevista a un company o companya de CCOO que treballa des del seu col·legi o institut per l'escola pública i pels drets laborals.
El sindicat és l'organització de la qual ens dotem els treballadors i treballadores per a la defensa dels nostres interessos laborals. En el context de retallades socials, salarials i laborals que vivim són més atacats que mai pels grups conservadors, i són més necessaris que mai per a la Classe Treballadora i per a la ciutadania en general.



El sindicalista és el teu company o companya que promou el debat, convoca assemblees en el centre i que treballa tots els dies en el teu centre. Tots i totes fem sindicalismes quan participem en les mobilitzacions per l'escola pública, quan generem discurs i defensem els nostres drets com a treballadors.´

Nom: Pau Rodrigo
Centre de treball: CP Mare de Déu del Pilar
Localitat: Bonrepós i Mirambell 


1.- En què està afectant les retallades en el teu centre?
 En primer lloc quant parlem de qualitat en educació ens referim a: no poder preparar material extra fotocopiable perquè cal retallar les despeses del centre, no podem preparar les sessions dels alumnes ja què hem de substituir als companys i companyes que estén de baixa, aleshores hem d’utilitzar temps extra a casa per poder preparar material didàctic. A més a més hem de suportar el desprestigi social que estan provocant les declaracions de la consellera d’educació. No h i podem seguir així. A pesar de tot açò he de dir que es segueix treballant igual. Si cap més encara, per poder desenvolupar el procés d’ensenyament dels alumnes.

2.- Hi ha relació entre la Reforma Laboral i aquestes retallades? O és una casualitat que hagen coincidit en el temps?
En primer lloc crec que aquesta és una ruta marcada des del principi, el problema és que el PP no ens ha dit la veritat. El Psoe va governar durant el període inicial de la crisis, i no va saber gestionar la situació. Després i amb mentires el PP guanya per majoria i ara està fent allò que li marquen des de Europa. Tot açò és una vergonya i no ho podem consentir. Per suposat què guarda relació. La pregunta és si nosaltres els ciutadans som els culpables de tot açò o no. El que intenten es desprestigiar l’educació, la sanitat, els drets socials. Els treballadors sempre eixim perdent, i més si cap a la nostra comunitat. (País valencià)
 
3.-Hem d'assumir el que hi ha com a inevitable? Penses que existeixen alternatives a les retallades?. Quines?
La situació és molt complicada, però el què és segur és que no podem mirar per a un altre costat- Si no alcem la veu, sinó diguem prou, on esta la democràcia?. No sé si haurà alguna altra mesura millor, el que sé és que retallar en sanitat i educació és retallar el nostre futur. I no estic d’acord.

4.- Quines mesures de pressió i mobilització està fent el teu centre?
Tots els dijous ens manifestem a les 8; 45 a la porta del centre, algunes famílies s’uneixen a la protesta però cada volta son menys persones. A més cada volta que rebem algun comunicat des del sindicat, ens reunim en claustre per tal de prendre decisions.

5.- Quin paper podeu jugar els sindicalistes en els centres de treball?
El paper de comunicadors, cadascú és lliure de decidir, però cal fer arribar la informació. Com a sindicalistes hem de difondre el missatge per a que després cadascú pugi elegir la seua opció o postura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada