dilluns, 27 de febrer del 2012

Centre a centre: Gracia Molina des del CEIP El Crist de Meliana


Cada setmana es publicarà una entrevista a un company o companya de CCOO que treballa des del seu col·legi o institut per l'escola pública i pels drets laborals.


El sindicat és l'organització de la qual ens dotem els treballadors i treballadores per a la defensa dels nostres interessos laborals. En el context de retallades socials, salarials i laborals que vivim són més atacats que mai pels grups conservadors, i són més necessaris que mai per a la Classe Treballadora i per a la ciutadania en general.


El sindicalista és el teu company o companya que promou el debat, convoca assemblees en el centre i que treballa tots els dies en el teu centre. Tots i totes fem sindicalismes quan participem en les mobilitzacions per l'escola pública, quan generem discurs i defensem els nostres drets com a treballadors.



Endavant el sindicalisme del segle XXI.



Endavant les Comissions Obreres!



Nom: Gracia Molina Zorío

Centre de treball: CEIP El Crist

Localitat: Meliana

Gracia amb altres companyes del CEIP El Crist de Meliana a la manifestació pels serveis públics el passat 25 de Febrer

1.- En què està afectant les retallades en el teu centre?
  El material de les dotacions per aula: ens gastàrem diners el primer trimestre i ja no hem pogut fer despeses en res, hem paralitzat la compra de material de biblioteca i de classe, ja hem quedat de mirar molt quant fotocopiem... A nivell de despeses de funcionament estem al dia, el que se'ns deu són les beques de menjador.


2.- Hi ha relació entre la Reforma Laboral i aquestes retallades? O és una casualitat que hagen coincidit en el temps?
No existeixen les casualitats i menys amb aquesta gent.

3.-Hem d'assumir el que hi ha com a inevitable? Penses que existeixen alternatives a les retallades?. Quines?
No podem i no deguem assumir el que hi ha, això volen ells. Clar que hi ha alternatives: pensar que els serveis públics són una inversió per al present i el futur dels ciutadans i no una despesa. No malbaratar els diners públics en esdeveniments, monuments,aeroports,càrrecs de "confiança", sous astronòmics a càrrecs polítics, banquers que ha dut a la ruïna els seus bancs, prebendes a càrrecs (cotxes,escoltes que fan criats,targetes de crèdit....). Tolerància 0 amb la corrupció i que tornen els diners els que ens han deixat així. Prioritzar en el més important: un poble que no té una sanitat i una educació digna i universal és un poble que no és democràtic (encara que hi hasquen eleccions)En definitiva: ESTAN RETALLANT JUST ON NO HAURIEN DE FER-HO I ELS QUE HAN PROVOCAT TOT NO ESTAN PAGANT RES.

4.- Quines mesures de pressió i mobilització està fent el teu centre?
-Dilluns de dol.
-Concentració a les 8:45h. els dijous a la porta de l'escola.
-Concentració els dijous a les 19h. a les places dels pobles que s'hem unit a la plataforma de l'horta Nord ( cada dijous un poble).
-Assemblees interpobles de l'Horta Nord.

Concentració del CEIP El Crist de Meliana a la porta del centre

5.- Què altres iniciatives penses que es podrien prendre en el futur?
SEGURES:
-Tancaments als centres (agrupant-nos els pobles que estem).
-Gran marxa de l'Horta Nord el 10 de març, passant per tots els pobles de la carretera de Barcelona fins el Palau de la G.V. Anirien afegint-se la gent dels pobles al passar (UN PATEO).

6.- Quin paper podeu jugar els sindicalistes en els centres de treball?
Mobilitzar al personal, parlar,  fer de connexió entre les distintes escoles per coordinar les accions. Al meu centre hi ha una comissió encarregada de les mobilitzacions.
Participar en tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada