divendres, 25 de novembre del 2011

Perill que augmenten les retallades. Preocupació en els Claustres.


     Les últimes assemblees que he convocat des de la FE CCOO PV en alguns centres al llarg d'aquesta setmana han sigut d'una assistència molt elevada. Malgrat fer-se en hores en què no tots els treballadors poden assistir (hora del pati o a l'hora d'exclusiva per a la gent de primària) l'assistència és de prop de la meitat del professorat. En alguns casos, la pràctica totalitat.

Entrada a l'IES Music Martí Soler
 

 IES Music Martí Soler: Centre Públic Educatiu Solidari

    Açò ha passat per exemple en el CEIP El Cid de Mislata, o en l'IES Martí Soler dimecres passat. Però també en altres centres d'aquesta localitat. La preocupació va augmentar al llarg de la setmana en conèixer-se les mesures de “ajust” del Govern català i la retallada prevista al professorat interívalencià.





    Mentre les mostres de resistència també es manifestes, i la solidaritat amb el professorat de Madrid s'expandeix. El Claustre de l'IES Enric Valor de Picanya i l'Assemblea de professorat de l'IES Isabel de Villena han mostrat el seu suport a l'octava (!) jornada de vaga. Per al 29 està convocada una altra. 

   També a el País Valencià és necessària una resposta en el carrer.

Mentre ens anem preparant…




divendres, 18 de novembre del 2011

CEIP Pare Jofre: un exemple de Col·legi Públic


     Anar a visitar o a fer una assemblea sindical al Col·legi Públic Pare Jofre a El Puig val realment la pena. L'edifici és tot un exemple d'on i com haurien de construir-se els col·les.

     Es tracta d'un projecte de Col·legi que té el seu origen en la IIª República, està situat en el casc antic, a dalt d'una petita muntanya. Sembla que situaren precisament on ha d'estar la cultura en aquesta societat. Des d'alli es veu el poble i una mica dels voltants. El pati és en un ambient propi de bosc mediterrani.



 
Segons diuen a la seua web:
"La nostra escola va ser dissenyada en temps de la Segona República, cap el 1933, seguint el corrent racionalista del GATEPAC (Grup d’Artistes i Tècnics Espanyols per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània) que fixava els paràmetres ideals per als edificis escolars: edificis en contacte amb els elements naturals, ben ventilats i assolellats, obert a un exterior poblat d’arbres, aïllats de les vies de circulació”.
          La seua construcció fou interrompuda per la Guerra Civil. Finalment, fou inaugurat en octubre de 1941."

  



     És un col·le relativament xicotet, d'una linea. Quan he fet assemblees m'ha semblat que el professorat és progressista. I sempre he sigut ben acollit. Us deixe algunes fotos per a que pugau fer-vos una idea.







diumenge, 13 de novembre del 2011

Pintades reivindicatives a les portes dels Instituts de Mislata

 A principi d'aquest curs han aparegut una sèrie de pintades reivindicatives en les entrades o voltants dels Instituts de Mislata.


Publique una sèrie de fotos d'algunes de les pintades que han aparegut en els voltants de diversos centres educatius públics de la localitat de Mislata. Almenys estan a les portes de l'IES La Moreria, IES Martí Soler i el IFP Plà del Quint.




 Pintada a les portes de l'IES La Moreria


En la majoria de casos es tracta de pintades que representen la silueta d'una persona assassinada amb la llegenda "educació" al costat. Són anònimes, però han aparegut de manera significativa precisament aquest curs carregat de retallades en l'educació pública i amenaces de privatització.
       

dilluns, 7 de novembre del 2011

La Coordinadora d'Educació de la Malva, reivindica millores per als centres del barri

Adjuntem la nota de premsa del passat 2 de Novembre de la Coordinadora d'Educació del barri de la Malva-rosa reivindicant millores per als centres educatius del barri, i sumant-se a la concentració del 10 de Novembre contra la privatització de l'escola pública.
Cada any la coordinadora es reuneix en un dels centres públics de la Malva-rosa: aquest curs la coordinadora es reunirà en el CEIP Cavite-Illa de Ferro, que va mantenir durant el curs passat una sèrie de mobilitzacions en defensa del seu col·legi.
Els desitgem sort en les seues iniciatives, la FE CCOO PV ha estat present en aquest treball diari per les escoles públiques, i seguirà estant-ho.

 Moment de la primera reunió del curs, Octubre 2011


Hoy día 2 de noviembre en su reunión ordinaria mensual y tras debate de postemas del orden del día se ha acordado:

DENUNCIAR la situación económica de los centros públicos de primaria del barrio, pues la Conselleria del Sr. Ciscar no ha pagado los gastos de funcionamiento ordinario correspondientes al segundo cuatrimestre  del año 2011. Gastos de funcionamiento para material fungible, material curricular y educativo… esto supone una medida más de coacción hacia la escuela pública de la que el Sr. Ciscar es el responsable.

DENUNCIAR el pago de las becas de comedor. Lo que implica que aquellos centros que la mayoría de comensales sean becarios acarrea con los gastos la empresa de comedor y no la Consellería. Esta falta de pago dificulta las relaciones contractuales entre las partes, cuando los centros no son responsables y sí el Sr. Ciscar como conseller.

DENUNCIAR que siendo conocedoras de las bajas o permisos laborales de reducción de jornada desde el inicio de curso se da un retraso reiterado y, podemos pensar intencionado, por parte de la Conselleria para cubrir estas sustituciones, con el consiguiente perjuicio que esto tiene sobre los alumnos y alumnas de la escuela pública.
Instamos a los responsables a que se hagan dos convocatorias semanales para la adjudicación de las plazas vacantes. Tal como se hacía en cursos pasados.

DENUNCIAR que iniciado el curso en Secundaria, y a estas fechas, NO se han pagado las becas de libros. ¿Tiene sentido tanto retraso? ¿Cómo estudiaran estos alumnos?.

Seguimos DENUNCIANDO el abandono que están sufriendo las escuelas públicas por parte de la administración del Sr. Ciscar: falta de construcción del aulario de infantil en el C.P. Blasco Ibáñez, gimnasio en el C.P. Cavite, remodelación y comedor en el C.P. Ballester Fandos y nueva construcción del C.P. Malva-rosa. Denuncia que venimos reiterando desde hace cuatro años. Todo esto en detrimento de la utilización de suelo público para los centros privados, administrativamente conocido como C.I.S. (Centros de Iniciativa Social).

Por último, esta Coordinadora de Educación muestra su apoyo a la Concentración en Defensa de la Escuela convocada por los sindicatos progresistas (CC.OO.P.V., FETE-UGT,  y STEPV) convocada para el próximo jueves día 10 de noviembre de 2011.

                                          Valencia 2 de Noviembre de 2011.







LA COORDINADORA DE EDUCACIÓN DE LA MALVA-ROSA la componen:
AMPAS y Equipos Educativos de los C.P. Vte. Blasco Ibáñez, Ballester Fandos, Cavite, Malvarrosa; IES Isabel de Villena; y Asociación de Vecinos “Amics de la Malva”.